You are currently viewing Guide: Derfor bør du vælge et splitlagen af bambus

Guide: Derfor bør du vælge et splitlagen af bambus

Et splitlagen har et snit i toppen og bunden, hvorfor det især egner sig til elevationssenge. Her har du mulighed for at justere begge sider af sengen, uden de nødvendigvis skal have et separat lagen. Hvis du er i tvivl om, hvilket splitlagen du bør vælge, er bambus et oplagt bud. Bliv klogere på, hvorfor du bør vælge et splitlagen af bambus herunder.

Hvorfor bør jeg vælge et splitlagen af bambus?

Der er god grund til at vælge bambus splitlagener, hvis du vil være sikker på, at du får det bedste af det bedste. Bambustekstiler har en lang række egenskaber, der gør, at der er særligt velegnede som lagener.

De er blandt andet svedabsorberende, hvilket betyder, at de er gode, hvis du har tendens til at svede meget om natten, når du sover. Herudover er bambus naturligt antibakterielt, hvilket gør, at det er velegnet til dig, der har allergier eller eksem.

Bambus er desuden isolerende, så det holder dig varm om vinteren og kold om sommeren. Praktisk, uanset om du kan lide at sove varmt eller koldt. Du kan finde bambuslagener og -sengetøj i alle former, så du kan helt sikkert også finde ét, der matcher dit behov.

Kan splitlagener bruges til alle sengetyper?

Splitlagener egner sig ikke til alle sengetyper, da de er beregnet til elevationssenge. Hvis du har en elevationsseng på 180 x 200 centimeter, skal du vælge et splitlagen på samme dimensioner. Lagnet har et snit i toppen og bunden, som gør, at det fungerer sammen med elevationssengen.

Det er altså muligt at hæve og sænke de to sider separat fra hinanden, uden det er nødvendigt at investere i to lagener. Det er samtidig praktisk, hvis I vil have mindre besvær, når det skal lægges på – og mindre besvær, når det skal vaskes.

Bambus er blødt og holder formen

En af de øvrige fordele ved at vælge et splitlagen af bambus er, at det er et utroligt holdbart materiale. Det vil kunne holde formen i mange år, og samtidig mister det ikke farve, når det bliver vasket. Du får derfor mere for pengene, når du vælger et splitlagen af bambus i stedet for eksempelvis bomuld.